Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Η Μέλισσα είναι το ποιο χαρισματικό πλάσμα πάνω στη γή και αυτό γιατί, χωρίς αυτή δεν υπάρχει φύση άρα ούτε και ζωή .
Το  κακό με τον άνθρωπο είναι ότι τα έχει όλα δεδομένα , όπως και τα προιόντα που παράγει η μέλισσα.
Αν μπορούσε έστω και στο ελάχιστο να αναλογιστεί πως οι μέλισσες συλλέγουν - πως επεξεργάζονται - και πως παράγουν τα συγκεκριμένα προιόντα θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτά που παράγουν οι μέλισσες, είναι ανεκτύμητα για τη ζωή μας.
Το μέλι: Είναι τρόφιμο, που οι μέλισσες παράγουν από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις εντόμων οι οποίες προέρχονται από ζωντανά μέρη του φυτού. Το προϊόν αυτό οι μέλισσες το εμπλουτίζουν με ένζυμα, το μεταποιούν (διασπούν δηλαδή τα σύνθετα ζάκχαρα σε απλά) και το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους. Πολύ θρεπτική υδατανθρακούχα τροφή.
Θρεπτική αξία: Είναι βιολογικό και φυσικό προϊόν που περιέχει περί τα 180 συστατικά.Περιέχει απλά ζάχαρα, σε αντίθεση με την κοινή ζάχαρη, τα οποία απορροφούνται άμεσα από τον οργανισμό και έτσι αποτελεί άμεση πηγή ενέργειας για αθλητές, παιδιά, εγκύους, αρρώστους. Έχει διπλάσια γλυκαντική ικανότητα με μικρότερη θερμιδική αξία σε σύγκριση με τη ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία –ιχνοστοιχεία.
Θεραπευτική αξία: Έχει αντιμικροβιακή δράση, εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων, βοηθάει στην απολύμανση και επούλωση των πληγών. Συμβάλει στη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και μέθης. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη θεραπεία από το έλκος.  Έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση.
Η γύρη: Αποτελείται από πρωτεΐνες, λιπίδια, σάκχαρα, αμινοξέα, βιταμίνες και φαινολικές ενώσεις, ορμόνες, ένζυμα. Η γύρη είναι σημαντική ως διατροφικό συμπλήρωμα, γιατί περιέχει μεγάλο φάσμα βιταμινών και αμινοξέων.
Ευεργετική επίδραση : στον προστάτη και προστατίτιδα, στην τριχοφυΐα, στην εμμηνόπαυση, δημιουργεί ευεξία στον οργανισμό και αυτοπεποίθηση, προλαμβάνει τις εγκεφαλικές αιμορραγίες, βελτιώνει την όρεξη και τον μεταβολισμό, βοηθάει στην προσπάθεια  για απώλεια βάρους, βελτιώνει την απώλεια μνήμης, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς.
Ο βασιλικός πολτός: Φυσική βιολογική ουσία, που παράγεται από τους αδένες των εργατριών μελισσών. Περιέχει 19 αμινοξέα και τις σημαντικότερες βιταμίνες (Α,Β,C,Ε). θεωρείται το συμπλήρωμα της δύναμης κ’ ευρωστίας.
Ευεργετική επίδραση: στην ελαστικότητα του δέρματος (κρέμες και μάσκες σώματος/ προσώπου), στην βελτίωση της αναπαραγωγικής δραστηριότητα του ανθρώπου και της γονιμότητας, έχει βακτηριοκτόνο δράση, διεγείρει την ανάπτυξη, ελαττώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, επιταχύνει την αναγέννηση των ιστών, βελτιώνει τη μνήμη και την πνευματική δραστηριότητα, ανακουφίζει από αρθραλγίες, αυξάνει τη φυσική αντοχή και δύναμη, προσφέρει υποστήριξη κατά την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση, το μετεγχειρητικό stress, την υπερκόπωση, εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και υποστηρίζει τις περιπτώσεις των ατόμων στίγματος Μεσογειακής αναιμίας.
Το κερί: Οι μέλισσες παράγουν το κερί από τους κηρογόνους αδένες που βρίσκονται στην κοιλιά τους. Προϊόν για βιομηχανική χρήση.





Η πρόπολη: Η πρόπολη είναι η ουσία που συλλέγει η μέλισσα από τα φυτά ως προστατευτική ασπίδα στους μικρο-οργανισμούς. Ένα από  τα φάρμακα της φύσης
Γενικές ιδιότητες: Σημαντική δράση ενάντια σε βακτήρια, μύκητες και ιούς όπως εναντίων των ιών της γρίπης, της ηπατίτιδας Β, του έρπη κ.α. Τοπική αναισθησία, επούλωση πληγών, αναγέννηση ιστών, προστασία της στοματικής κοιλότητας, θεραπεία κρυωμάτων, γαστρικών προβλημάτων, εντερικών προβλημάτων, πνευμονικών δυσλειτουργιών κ.α. Ίσως έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενάντια στον καρκίνο και σε προσβολή από ακτινοβολία. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει την σήψη των πτωμάτων.
Το δηλητήριο: Βιολογικό προϊόν έκκρισης των αδένων της μέλισσας  (εργάτριας και βασίλισσας). Έχει πολλές εφαρμογές στη φαρμακο-βιομηχανία.
Θεραπευτικές και άλλες θετικές επιδράσεις: άσθμα, ζωστήρας έρπητας, επιδερμικοί όγκοι, θυρεοτοξίνωση, καρκίνος, προστάτης, γαστρικό έλκος, φυματίωση, επηρεάζει μεταβολισμό, μειώνει χοληστερίνη, επώδυνες ουλές, ρευματοειδής αρθρίτιδα, νευραλγία, πολλαπλή σκλήρυνση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου