Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑΦΙΣΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΩΡΑΦΙΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1. ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΛΑ ΜΙΑ - ΜΙΑ



2. ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΙΑ.


3. ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ 


4. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΟΤΗΡΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ).


        5. ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ



         6.  ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΑΦΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΘΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ.


7. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΣΤΥΡΩΜΕΝΑ ΒΑΖΑ (ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ) ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ