Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1. ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΓΙΑΣ  (ΔΗΛ. ΓΙΟΥΡΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΣΑ, ΤΟ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ).


2. ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΩΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΔΗΛ. ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΥΣ 90ο C.


      3. ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

         Α. ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 90ο C ΓΙΑ 15-20 ΛΕΠΤΑ.

        Β. ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 90ο C ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.

        Γ. ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 90ο C ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΧΥ ΑΠ΄ ΟΛΑ).

  4. Η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.

   5. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ.

     6.  ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ

α. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ


β. ΟΤΑΝ ΑΦΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ



γ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΡΥΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 50οC ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ



δ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΡ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ

ε. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΣΕΙ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου